Merhaba,
Label

EHA Kongresi Viyana’da Gerçekleştirildi

02.07.2015

11-14 Haziran 2015 tarihleri arasında Viyana, Avusturya’da düzenlenen 20. Avrupa Hematoloji Derneği (EHA) Kongresi'nde 13 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 14:30-15:30 arasında EHA, ISBHT ile THD’nin “Improving access to medicine: Generics and Biosimilars” başlıklı ortak oturumu düzenlendi. Oturuma dernek başkanımız Prof. Dr. Teoman Soysal ve EHA başkanı Christine Chomienne eş başkanlık ederken, ilk konuşmayı Doç. Dr. M. Cem Ar yaptı. Oturum izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

 11 Haziran 2015 Perşembe günü gerçekleştirilen EHA National Societies Meeting’de derneğimizi başkanımız Prof. Dr. Teoman Soysal  ve genel sekreterimiz Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir temsil ettiler. Toplantıda Avrupa’da hematoloji ile ilişkili mevcut sorunlar ve çözüm yolları üzerinde görüşmeler yapıldı.

Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Teoman Soysal, Genel Sekreter Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, kıdemli üyemiz ve ISH Başkanı Prof. Dr. Emin Kansu, ve ASH International Members Committee Üyesi Dr. Özden Özer 13 Haziran 2015 Cumartesi günü, ASH Başkanı David Williams, gelecek başkanı Charles Abrams, ikinci başkanı Kenneth Anderson ile toplantı yaptılar. Burada THD ve ASH arasında ortak çalışmaların temeli atıldı.

14 Haziran 2015 Pazar günü, EHA Başkanı ve yönetimi ile yapılan toplantıda ise 2016 yılı projeleri, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve 2016 yılında da sürecek olan THD-EHA Tutorial toplantılarının ayrıntıları ve yeni tasarlanan ortak aktiviteler görüşüldü. İlgili toplantıda ayrıca Ulusal Hematoloji Kongresi’nde düzenlenecek ortak oturum konu ve konuşmacıları belirlendi.

Derneğimizin tanıtımı ise 1224 nolu standda yapıldı. Standdan THD hakkında genel bilgi içeren broşürler, THD Kongreleri ve Turkish Journal of Hematology dergisi tanıtımı yapıldı.

EHA Kongresi’nde oturumumuza ve standımıza gelerek bizleri destekleyen tüm üyelerimize çok teşekkür ederiz.

Hem ASH hem de EHA ile geliştirmekte olduğumuz ortak projelerin ayrıntılarını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşabilecek olmaktan mutluluk duyuyoruz.