Merhaba,
Label

Başsağlığı

25.10.2023

 

 Türk Hematoloji Derneği'nin Değerli Üyeleri,

 

Değerli hocamız, derneğimiz eski Başkanı Sn. Prof. Dr. Yücel Tangün’ün vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

 

Cenazesi 26 Ekim 2023 Perşembe günü İstanbul, Soğanlık Mezarlığı yanındaki Safa Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip defnedilecektir.

 

Değerli hocamızın ailesine, yakınlarına ve tüm hematoloji camiasına başsağlığı diliyoruz.

 

Türk Hematoloji Derneği Yönetim Kurulu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prof. Dr. Yücel Tangün 1934 yılında Samsun’da doğdu.

 

İlkokul yılları Samsun ve İzmir’de geçti. 1953’te İstanbul Sen Jozef Lisesi’nden, 1959’da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden (Çapa) mezun oldu. Aynı fakültenin 3. İç Hastalıkları Kliniği’nde 1964 sonunda iç hastalıkları uzmanı, 1969’da doçent ve 1976’da profesör oldu. İki yıllık askerlik görevini (1966-67) Bursa’da tamamladı.

1960 yılının ilk aylarından itibaren kan hastalıkları alanında Prof. Dr. Şeref İnceman ile çalışmaya başladı.

1994-97 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Bilim Dalı Başkanlığı’nı yürüttü. 1992’de Koç Vakfı’nın ve bağış sever muayenehane hastalarının katkılarıyla Kemik İliği Transplantasyonu Ünitesinin tüm donanımı ile kurulmasını sağladı ve emekliliğine kadar bu birimin yöneticiliğini üstlendi.

Dr. Tangün’ün başlıca araştırma alanları; kanamaya eğilim (özellikle trombosit işlev bozukluklarına bağlı hastalıklar), pıhtılaşmaya eğilim (trombofili), multipl myelom ve benzeri hastalıklar ve 1992’den itibaren de emekliliğine kadar kemik iliği ve kan yapıcı kök hücre transplantasyonu olmuştur.

Bildiği yabancı diller: Fransızca, İngilizce, orta derecede Almanca. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Seylan Tangün ile evli olup bir kızı ve iki torunu vardır.