Merhaba,
Label

Dünya Tromboz Günü Etkinlikleri

01.10.2014

Türk Hematoloji Derneği, "International Society on Thrombosis and Haemostasis-ISTH” nın başlattığı ve her kıtadan Tromboz ile ilgilenen organizasyonların katıldığı, "Dünya Tromboz Günü" kampanyası ortakları arasında yer almaktadır. ISTH ulusal ve yerel organizasyonlar ile birlikte tromboza karşı farkındalığı arttırmak için, 13 Ekim tarihini Dünya Tromboz Günü olarak ilan etmiştir.

Tromboz, dünyada en sık görülen 3 ölümcül kalp-damar hastalıklarının (Kalp krizi, inme-felç ve venöz tromboembolizm) ortak mekanizmasında ve bu hastalıkların oluşumunda yer alan sessiz bir klinik tablodur. ISTH dünyanın her kıtasından tromboz ile ilgili derneklerin yanı sıra Kalp-Damar, Nöroloji ve Hematoloji organizasyonları ile birlikte ekipler kurarak halkı, halkı, sağlık uzmanları ve politikacıları trombozun riskleri, trombozdan korunma ve tromboz tedavisi konusunda bilgilendirmeyi ve eğitmeyi amaçlamıştır. Şu anda, Dünya Tromboz Günü’ne dünyanın her kıtasından 35’den fazla ülkede tromboz ve kalp damar hastalıkları ile ilgili dernekler bu kampanyaya destek vermekte ve her gün bir yenisi eklenmektedir. 

www.facebook.com/worldthrombosisday ve www.twitter.com/thrombosisday sayfalarından kampanyayı takip etmenizi ve iletilerinizde #WorldThrombosisDay, #StopDeadlyClots, #VTE, #WTDay14 ve #JoinWTDay14 hash taglerini kullanmanızı rica ediyoruz. 
Kampanya kapsamında hazırlanan yayın ve bilgilendirici video ve posterlere ISTH'nın düzenlediği WorldThrombosisDay.org sayfasından ulaşabilirsiniz.
Kampanya nedeniyle hazırlanan ve Journal of Thrombosis and Haemostasis dergisinde yayınlanan "Thrombosis: a major contributor to the global disease burden" başlıklı makaleye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jth.12698/full 

ISTH-THD Haber Bülteni

Bültene ulaşmak için tıklayınız

Türk Hematoloji Derneği 13 Ekim Dünya Tromboz Günü’nde Sağlıklı Yaşam ve Hareketin Önemine Dikkat Çekti

Türk Hematoloji Derneği olarak tüm hematolojik hastalıklara ait özel günlerde aktivite düzenliyoruz. Bunun başlıca nedeni halkımızda farkındalık yaratmaktır. Ayrıca toplumda hastalıklara ilişkin bilinci artırmak ve nedenleri, risk faktörleri, belirtileri ve bulguları hakkında farkındalık oluşturarak ölüm ve sakatlıkları azaltmayı amaçlamaktayız.

Örneğin tromboz, dünyada en sık görülen 3 ölümcül kalp-damar hastalıklarının (Kalp krizi, inme-felç ve venöz tromboembolizm) ortak mekanizmasında ve bu hastalıkların oluşumunda yer alan sessiz bir klinik tablodur. Türk Hematoloji Derneği, "International Society on Thrombosis and Haemostasis-ISTH” nın başlattığı ve her kıtadan Tromboz ile ilgilenen organizasyonların katıldığı, "Dünya Tromboz Günü" kampanyası ortakları arasında yer almaktadır. ISTH ulusal ve yerel organizasyonlar ile birlikte tromboza karşı farkındalığı arttırmak için, 13 Ekim tarihini Dünya Tromboz Günü olarak ilan etmiştir. Şu anda, Dünya Tromboz Günü’ne dünyanın her kıtasından 35’den fazla ülkede tromboz ve kalp damar hastalıkları ile ilgili dernekler bu kampanyaya destek vermekte ve her gün bir yenisi eklenmektedir.  

Dünya Tromboz Günü nedeni ile Barbaros Meydanı, İstanbul’da kurduğumuz çadır ile yakın zamanda yaşadık. Halkımız hastalıklar konusunda bilgi almak ve ayrıntıları öğrenmek üzere çadır alanına yoğun ilgi gösterdi. Bu aktivitede öncelikle hareket etmenin sağlıklı yaşam için önemine vurgu yaptık. Halkımızı trombozun riskleri, trombozdan korunma ve tromboz tedavisi konusunda bilgilendirmeyi ve eğitmeyi amaçladık.

13 Ekim tarihinde ise online eğitim programımız ile hekimlere seslendik. “Tromboz ve Kanser" başlıklı eğitim internet üzerinden canlı izlendi. Dr. Mustafa Yenerel moderatörlüğünde,  Dr.  Reyhan Küçükkaya: Kanserde Tromboz Patogenezi ve Dr. İnci Alacacıoğlu: Kanserde VTE Tedavisi ve Trombofilaksisi’ni anlattılar. 




Dünya Tromboz Günü tanıtım videoları



Venöz Tromboembolizm Farkındalığı Anketi Değerlendirme Sonuçları

Journal of Thrombosis and Haemostasis dergisinde yayınlanan "Thrombosis: a major contributor to the global disease burden" başlıklı makaleye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jth.12698/full