Merhaba,
Label

43. Ulusal Hematoloji Kongresi Başarı ile Tamamlandı

07.11.2017

Türk Hematoloji Derneği’nin Değerli Üyeleri,

Ülkemizde hematoloji alanında yapılagelen ve en önemli organizasyon olan Ulusal Hematoloji Kongresi'nin kırk üçüncüsü, derneğimizin kuruluşunun 50. yılında, 1-4 Kasım 2017 tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi.

Bu sene 50. yılımıza yakışır bir bilimsel program hazırlamaya gayret ettik ve tüm meslektaşlarımıza hem sosyal hem bilimsel açıdan zengin 4 günlük bir bilimsel şölen sunmayı amaçladık. Bu kapsamda kongremize gönderilen bildiri sayısı ve kayıt sayısı bu dönemde THD gücünün bir kanıtı olarak bizleri çok mutlu etti. Kongremize 17 konu başlığında toplam 419 bildiri gönderildi. Bildiriler puan sıralamasına göre sözel ve e-poster sunusu olarak seçildi. Bu puanlara göre 10 oturumda 50 sözlü sunu ve 10 ekranda 70 tartışmalı poster sunumu seçildi. 

Kongremize salı günü çok başarılı geçen “BCR/ABL Negatif Kronik Miyeloproliferatif Neoplaziler (KMPN) Kursu” ile başladık. Dolu dolu dört gün süren kongremize, 900’e yakın katılım oldu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bilimsel işbirliği içinde olduğumuz yabancı derneklerle ortak hazırladığımız uluslararası günde konusunda uzman yabancı konuklarımızdan güncel gelişmeleri dinleme fırsatı bulduk. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa Hematoloji Derneği (EHA) ile ortak oturum yapıldı. EHA başkanı Dr. Sonneveld oturum sonunda, dernek başkanımıza 50. Yılımızı tebrik eden plaket verdi.

Kongre programında bilimsel oturumların yanı sıra sosyal program ve aktivitelere de yer verildi. Her sene ilgi ve hayranlıkla takip edilen üyelerimizin eserlerinden oluşan fotoğraf sergimiz yine çok dikkat çekiciydi. Ayrıca kongremizde, Sunay Akın ile Cumhuriyet tarihine bir yolculuk yaparken, Ali İhsan Varol ile keyifle yarıştık. Tavla turnuvası ve 50. Yıl koşu/yürüyüşü ise diğer eğlenceli aktiviteler arasında yerini aldı.

Kongremizin üçüncü gün sabahı düzenlenen “Altıncı Hematoloji Yeterlilik Sınavı"na katılan ve başarılı olan katılımcıları tekrar tebrik ederiz.

Kongrenin son günü akşamında ise geleneksel ödül töreni yapıldı. Ödül töreni başlangıcında hematoloji yan dal eğitimini tamamlayan Türk Hematoloji Okulu Öğrencileri ve Türk Kan Bilim (Hematoloji) Akademisi ustalık sınıfı öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Sonrasında Türk Hematoloji Derneği Ulusal Hematoloji Kongresi Bildiri Ödül Jürisi tarafından seçilen bilimsel çalışmaların sahiplerine ödülleri verildi. Bu özel tören, sunuculuğunu yapan Beyazıt Öztürk ile daha renklendi ve gece Kubat’ın güzel sesi ile sonlandı.

Her sene heyecanla beklenen yayınlarımıza yeni kılavuzlar eklendi. Hematolog Derleme Dergimizin “Anemi” sayısı hazırlandı. Ayrıca derneğimizin tarihinin yer aldığı “50. Yıl Anı Kitabı” büyük ilgi gördü.

Akıllı telefon uygulaması ile katılımcılar oturumların tümünü takip edebildi. Bu uygulama sayesinde kongre sonrası fotoğraf ve bildirilere de ulaşılabilmektedir.

Kongremizin başarısında rol oynayan tüm oturum başkanı, konuşmacı, katılımcı ve firma temsilcilerine ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız. 

Saygılarımızla,

Türk Hematoloji Derneği Yönetim Kurulu