Merhaba,
Label

9. Ulusal Kemik İliği Transplantasyonu ve Kök Hücre Tedavileri Kongresi Başarı ile Tamamlandı

08.03.2016

Türk Hematoloji Derneği, Ulusal Kemik İliğiTransplantasyonu ve Kök Hücre Tedavileri Kongresi’nin dokuzuncusunu 3-5 Mart 2016 tarihleri arasında Xanadu Otel, Antalya’da başarı ile tamamladı.

Kongrede toplam 400’e yakın katılımcı, 101 oturum başkanı ve konuşmacı, 19 oturum ve 6 uydu sempozyumu yer aldı.

Kongre bu yıl JACIE (Joint Accreditation Committee in EBMT) Transplant Merkezleri Akreditasyon Hazırlık Kursu’nun üçüncüsü ile başladı. Yirmi iki yeni müfettiş adayı eğitimi başarı ile tamamladı. Bu kurs sonrası yeni başlayan JACIE projemiz hakkında merkezlere bilgi verildi. Kongrenin ilk günü açılış konferansında “Ülkemizde Kemik İliği Naklinin Tarihsel Gelişimi” ayrıntıları ile paylaşıldı. İlk günde transplantasyonun temel konuları konusunda uzman konuşmacılar, dinleyicilerle son gelişmeleri paylaştılar. Kongrenin ikinci günü düzenlenen “Hematopoietik Kök Hücre Naklinde Paydaşlar Konuşuyor” oturumu ise kongrenin en ilgi çekici oturumlarından biri oldu. Bu oturumda T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi’nden yetkilileri ile birlikte güncel sorunlarımızı görüşme fırsatı oldu. Kongrenin son günü sabahı, uluslararası oturumumuzda yurtdışında görev yapan iki değerli bilim insanımız ile birlikte Avrupa’dan iki değerli bilim insanı bizlerle Hematopoietik Kök Hücre Naklindeki yenilikleri paylaştı. Ayrıca European Society for Blood and Marrow Transplantation (EBMT) ile ortak olarak yapılan Hemotopoietik Kök Hücre Transplantasyonu Hemşireliği Kursu’nun beşincisi de kongre bilimsel programı ile eşzamanlı olarak düzenlendi ve 61 hemşiremiz bu eğitime katıldı.

Ülkemizdeki transplantasyon güncel durumu, sorunları ve çözüm yollarının derinlemesine görüşüldüğü kongremizin sosyal yönü ayrı ilgi gördü. "Müzikle Tedavi" hakkında verilen konferans sonrası keyifli bir konser kongremizin ilk günü, ikinci günü ise keyifli bir Can Gox konseri gerçekleşti. Kongremiz basın kuruluşları tarafından da yakından takip edildi.