Merhaba,
Label

41. Ulusal Hematoloji Kongresi İlklere İmza Attı

06.11.2015

 41. Ulusal Hematoloji Kongresi, 21-24 Ekim 2015 tarihleri arasında Titanic Kongre Merkezi, Antalya’da düzenlendi.

Ulusal Hematoloji Kongreleri, 48 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Türk Hematoloji Derneği tarafından düzenli olarak organize edilmekte ve ülke çapında hematoloji konusunda gerçekleştirilen en büyük organizasyon olma özelliğini taşımaktadır.

Bu yıl kongreye 750’yi aşkın katılım oldu. Bilimsel programda on yedi bilimsel, sekiz uydu sempozyum, sekiz uzmanına danışın, on iki sözlü sunum ve iki TÜRK KANBİLİM AĞI oturumu yer aldı. Sözlü sunum oturumları, poster tartışmaları, uydu sempozyumlar ve uluslararası oturumlarda birbirinden değerli konuşmacılar bilgilerini aktardı.

Kongreye 17 konu başlığında toplam 516 bildiri gönderildi. Toplamda 72 bildiri sözel ve 100 bildiri ise e-poster olarak belirlendi. Gelen başvurular değerlendirilerek ve aldıkları puan sıralamasına göre başarılı olan 22 genç bilim insanına da kongreye katılabilmeleri için Dr. Fuat Aydınlı genç katılımcı ödülü verildi.

Avrupa Hematoloji Derneği (EHA) ortak oturumları ile EHA Kongresi’nin en dikkat çeken konu ve konuşmacıları kongrenin üçüncü gününde yer aldı. Bu yıl bir ilki gerçekleştirerek “The International Society for Laboratory Hematology (ISLH)” ve “International Society of Hematology (ISH)” ile ortak oturumlar düzenlendi.

Kongrede ayrıca Amerikan Hematoloji Derneği (ASH), Avrupa Hematoloji Derneği (EHA), Uluslararası Hematoloji Derneği (ISH), Uluslararası Hematoloji Laboratuvar Derneği (ISLH) ve Uluslararası Tromboz Hemostaz Derneği (ISTH) standları ile yer aldı.

Kongrenin dördüncü günü akşamında ise geleneksel ödül töreni düzenlendi. Tören başında hematoloji yan dalını tamamlayan Türk Hematoloji Okulu öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Sonrasında THD Ulusal Hematoloji Kongresi bilimsel jürisi tarafından başarılı bulunan bilimsel çalışmaların sahiplerine ödülleri verildi.

ÖDÜL LİSTESİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Ulusal Hematoloji Kongresi’nde ayrıca Türk Hematoloji Derneği tarafından hazırlanmış olan, çeşitli kan hastalıkları ile ilgili yeni veya güncellenmiş tanı ve tedavi kılavuzları, kitaplar ve benzeri basılı bilimsel kaynaklar hematologlara ulaştırıldı.

Kongrede ayrıca Bilimsel Alt Komite Toplantıları da gerçekleştirildi.

Kongre katılımcıları tarafından gönderilen fotoğraflar ile hazırlanan “Kongre Fotoğraf Sergisi” oldukça dikkat çekti.

21 Ekim 2015 Çarşamba Günü “Dördüncü Hematoloji Yeterlilik Sınavı” yapıldı. Sınava katılan ve başarılı olan katılımcıları tebrik ederiz.

Akıllı telefon uygulaması ile katılımcılar oturumların tümünü takip edebildi. Akıllı telefon uygulaması sayesinde kongre sonrası fotoğraf ve bildirilere de ulaşılabilmektedir.