Merhaba,
Label

“Highlights of ASH in the Mediterranean” Toplantısı İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

21.02.2023

“Highlights of ASH in the Mediterranean” Toplantısı İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Dünyanın önde gelen hematoloji uzmanlarının yer aldığı “The official 2023 Highlights of ASH in the Mediterranean ” 17-18 Şubat 2023 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. ASH Kongresinde sunulan ve ön plana çıkan sunumların yer aldığı toplantı iki gün boyunca yoğun ilgi gördü.

Katılımcılar; toplantıda ASH 2022 kongresinde sunulan en önemli klinik ve laboratuvar araştırmalardan oluşan sunumlarda mevcut güncel bilgilerin günlük pratiği nasıl etkileyeceğini alanında en iyi bilim adamlarından dinleyerek tartışma fırsatı buldu.

Türk Hematoloji Derneği ortaklığında düzenlenen bu başarılı toplantıda THD Başkanı Prof. Dr. Muhlis Cem Ar ve Genel Sekreteri Prof. Dr. Reyhan Küçükkaya bilimsel program eş başkanlığı yaptılar.

28 farklı ülkeden toplantıya katılan 300’ü aşkın hematoloji uzmanı ve uzmanlık öğrencisi konuşmacı bilim insanları ile en güncel konuları tartışma ve uzmanına danış oturumlarında fikir alışverişinde bulunma imkânı buldu.

ASH Highlights toplantısından hemen önceki gün 10 farklı ülkeden gelen yan dal uzmanlık öğrencilerine yönelik bilimsel makale yazımı ve dergiye yayın göndermek gibi konuları içeren bir günlük bir kurs düzenlenmiştir.